Okej du är intresserad av att testa på drag racing, du har en bil du vill köra med och hitta en tävling du vill åka till. Vad behöver du tänka på då?muskelbil som lättar från framhjulen under start

Städa bilen

Först och främst behöver du städa bilen, detta är verkligen seriöst. Vid de höga hastigheterna som man kör i vid en tävling kan den minsta pappersbit som ligger löst flyga framför dina ögon och leda till en krasch. Även om papperslappen inte blir orsaken till olyckan så kommer allt löst liggande material att flyga runt och orsaka mer skada på både dig och bilen när en krasch väl sker.

Töm bilen

Detta kan tyckas vara samma sak som ovanstående men här tar vi det hela lite längre. Bland det viktigaste vid ett dragrace är vikt. Lägre vikt gör helt enkelt att det går betydligt snabbare. Det betyder att du skall ta ut allt som inte är direkt nödvändigt för racet.

Laga bilen om det behövs

Om det är något fel på bilen måste det fixas innan race, även om det inte har blivit ett problem på vägen än. Under racet utsätts bilen för enorma påfrestningar och det kan vara det som gör ditt lilla problem till en katastrof. Så än en gång, om till exempel hjullagren börjar bli lösa eller bromsskivorna är slitna måste detta bytas innan racet! Idag behöver det inte ens vara speciellt dyrt att lösa sådana problem. Hemsidor som Mekanika erbjuder kvalitetsdelar till riktigt låga priser vilket gör det extra onödigt att inte få det gjort.

Sök efter mindre fel

Innan du skall köra bör du kontrollera grundläggande saker som kan uppfattas som självklara. Det betyder i detta fallet att du bör kontrollera att till exempel bromsljusen fungerar som dom ska.

Tanka lagom mycket

Som nämndes tidigare är drag racing en sport som handlar om vikt. Med det i åtanke kan det då bli intressant att åka till racet med väldigt lite i tanken. Tankesättet är rätt men man behöver samtidigt alltid ha tillräckligt  med bränsle så att man inte sätter någon annan i fara eller blir ett problem för tävlingen genom att få motorstop. Dragracing slukar enormt med bensin så se till att i alla fall ha en fjärdedel av tanken fylld. För att vara på säkra sidan kan det vara bra med halva.