Något som många tycker om är när det fart och fläkt. Det kan vara motorsport i olika sammanhang men även egna påhittade tävlingar där det ingår fartfyllda aktiviteter för hela familjen. Det är alltid trevligt att hitta på något tillsammans och om det finns ett motorsportintresse så kanske man kan hitta någon aktivitet utan att åka iväg någonstans.

Köp hem radiostyrda bilar är ett utmärkt alternativ. På så sätt så kan ni hålla er på hemmaplan eller åka till närmaste öppna yta. Anordna tävlingar genom att göra en bana som ni ska åka. Lite hopp och tvära kurvor gör att det kan bli en oerhört jämn kamp mellan alla deltagare. Även mormor kan vara med på detta. Skapa olika heat där vinnaren går vidare till nästa tävlingsheat och slutligen gör de bästa förarna upp i ett avgörande heat.

Se till att ha med er lite gott fika efter ni tävlat. Det är alltid trevligt med lite samvaro och gott att äta efter man hållit igång en stund. Det behöver inte alltid vara så märkvärdigt utan kan fungera med några egen gjorda mackor och någon varm dryck till detta. Varm choklad är alltid populärt för alla åldrar. Så klart så kan ni ha med kaffe för de mormor och de andra i den äldre generationen.