Du som är bilintresserad har säkert en eller två favoritbilar. Det spelar dessutom ingen roll ifall det är en dyrare lyxbil som är favoriten, eller en enkel vardagsbil. En favoritbil är en favoritbil. Men det är kanske inte säkert att du har råd att köpa din drömbil. Det kan bero på att den är för dyr eller helt enkelt omöjlig att hitta.

Skulle det vara så finns det faktiskt möjlighet att köpa en version av din drömbil, och det är i form av en byggsats. Du kan hitta den här och förutom att du får en miniversion av drömbilen får du även något att pyssla med vilket kan vara väldigt kul att göra.

Vad är en bil-byggsats?

En bil-byggsats är precis vad det låter som, ett paket med små delar, antingen i trä eller plast, som du själv bygger ihop tills det får formen av favoritbilen. Allt du behöver är lite lim och färg för att sätta ihop den hela. Det här är även ett bra tips om du letar efter en present till en bilälskare.

Förutom bilar finns det även andra byggsatser att välja mellan, till exempel andra fordon som båtar, flygplan och så vidare.