Rätt verktyg för jobbet! Om du jobbar mycket med händerna och gör många olika typer av arbeten, då tycker vi att du ska se över dina verktyg. Har du verkligen alltid rätt verktyg för jobbet eller finns det saker du skulle behöva komplettera med?

De mest grundläggande verktygen

De 10 viktigaste verktygen: Hammare, Skruvdragare, Bits och borr, Skruvmejslar, Vattenpass, Tumstock, Insexnyckelsats, Tång/Avbitare, Skiftnyckel och sist men inte minst silvertejp! Dessa prylar bör du åtminstone ha i din verktygslåda för att den ska vara komplett. Finns det någonting du skulle behöva komplettera med, ta en titt online.

Verktyg efter dina behov

Innan nämnde vi vilka verktyg som är de mest grundläggande att ha tillgång till. Därutöver menar vi att det är dina behov som avgöra vilka verktyg som är viktigast. Om du trött på att byta hylsor fram och tillbaka hela tiden. Då är det en skiftnyckel du ska ha. Gör du väldigt många gängor och tycker det blir mycket mer jobb att byta mellan borr och gängtappen? Då är det en kombinerad borr och gängtapp du letar efter. Alla har olika behov beroende på vad det är för något du jobbar med och hur ofta. Dessutom har vi olika preferenser som avgör om det är fasta nycklar eller skiftnyckeln som är viktigast för oss.